Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Osmifinále MOL Cupu Sparta proti Slezanům, Slavia má Vary

Sparta proti Slezanům, Slavia má Vary

foto: fotbal.cz

15. 02. 2021 - 12:20

Osmifinálová fáze MOL Cupu má po pondělním losování pevně danou kostru osmi zápasů. Obhájce prvenství AC Sparta Praha vyzve na Letné lepšího z dvojice Baník Ostrava - Třinec. Ligový lídr a vítěz MOL Cupu z let 2018 a 2019, pražská Slavia, doma přivítá svoji jmenovkyni z Karlových Varů – třetiligové překvapení pohárového osmifinále.

Čtrnáct účastníků 4. kola MOL Cupu si již účast zajistilo postupem v předcházejících duelech, dva zápasy ještě odehrány nebyly. Kromě zmíněného duelu Ostrava – Třinec, který je na programu 23. února, jde o zápas Jablonce s dalším druholigistou z Líšně. Jeho náhradní termín zatím nebyl určen. Lepší z dvojice Jablonec / Líšeň čeká souboj na hřišti druholigové Vlašimi.

Oficiálním hracím dnem 4. kola MOL Cupu je středa 3. března, hraje se na jeden vítězný zápas. Pondělní los, provedený generálním sekretářem FAČR Janem Paulym, k sobě svedl zajímavé dvojice.

Znovu se utkají Liberec s Českými Budějovicemi a Bohemians 1905 s Olomoucí, které se poměřily v rámci FORTUNA:LIGY o uplynulém víkendu a v obou případech s bezbrankovou remízou.

Teplice v duelu mužstev, hrajících o záchranu v nejvyšší soutěži, narazí na Brno a Mladá Boleslav, další celek z chvostu FORTUNA:LIGY, naopak přivítá ve velké formě rozjeté Slovácko. Druholigový Hradec Králové se může těšit na Viktorii Plzeň.

Pokud by Baník vyřadil Třinec, vypraví se k pohárové bitvě na půdu Sparty stejně jako v loňské čtvrtfinálové fázi, v níž Pražané zvítězili vysoko 5:0. Slavia v roli vysokého favorita doma hostí Karlovy Vary, které však ve 3. kole překvapily jednoznačným vítězstvím 3:0 nad ligovou Opavou.

Los osmifinále MOL Cupu 2020/2021:
FC Sellier & Bellot Vlašim - FK Jablonec/SK Líšeň
FK Teplice - FC Zbrojovka Brno
FC Slovan Liberec - SK Dynamo České Budějovice
FK Mladá Boleslav - 1.FC Slovácko
AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava/FK Fotbal Třinec
Bohemians Praha 1905 - SK Sigma Olomouc
FC Hradec Králové - FC Viktoria Plzeň
SK Slavia Praha - FC Slavia Karlovy Vary

Další články