Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Repre jasně vyhrála Útočník SK Sigma Chytil dal hattrick v národním týmu

Útočník SK Sigma Chytil dal hattrick v národním týmu

foto: Petr Pelíšek

16. 11. 2022 - 20:19

Česká fotbalová reprezentace v posledním domácím utkání v tomto roce porazila na Andrově stadionu Faerské ostrovy 5:0. Útočník SK Sigma Mojmír Chytil dal tři góly, potřeboval na ně deset minut.

Trenér Jaroslav Šilhavý dal hned od začátku šanci dvojici z domácího hanáckého klubu - premiérový start si připsali Jan Navrátil a Mojmír Chytil. A právě Chytil byl hlavní hvězdou zápasu, když během úvodních třiadvaceti minut zkompletoval hattrick. Potřeboval na něj pouhých deset minut, do kterých vtěsnal své tři trefy. Nejprve se prosadil po přihrávce Coufala, následně Součka a třetí přidal hlavičkou po centru Zmrhala. Tři minuty před pauzou přidal čtvrtý gól Černý. Do druhé půlky šel hrát místo Navrátila další olomoucký debutant Ondřej Zmrzlý. Ten měl hned šanci, ale neproměnil. V 76. minutě přidal český výběr pátou branku. A vzápětí se dostal do hry další hráč Sigmy, do akce šel Antonín Růsek. Vyprodáno nebylo, v ochozech byla převážně mládež, ale i přesto se Andrův stadion v závěru těšil z výhry mexickými vlnami.

"luky musím pochválit. Přes to všechno, co zápasu předcházelo, tak to dopadlo výborně. Kluci hráli s chutí a s nasazením. To, co jsme slibovali, jsme splnili. Dali jsme pět gólů a myslím, že i hra měla náboj, energii a jsem za to rád samozřejmě," řekl Jaroslav Šilhavý, trenér české reprezentace. "Jsem moc rád, že se to takhle celé povedlo. Už jsme dlouho nezažili oslavné vlny na konci zápasu. Lidi se bavili, přišel plný stadion a jsem rád, že jsme to podpořili takovým výkonem i výsledkem," poznamenal.

Česká republika – Faerské ostrovy 5:0 (4:0)

Branky: 13., 19. a 23. Chytil, 42. Černý, 76. Stronati. Rozhodčí: Dodál - Ferenc, Weiss (vš. Slovensko). Diváci: 10762.

Česko: Pavlenka - Coufal, Brabec (64. Stronati), Zima (85. Chaluš), Zmrhal - Král, Souček – Černý (46. Zmrzlý), Barák (77. Růsek), Navrátil (46. Schwarz) – Chytil (64. Pekhart).
Faerské ostrovy: Nielsen - H. Sörensen (71. Chukwudi), G. Vatnhamar, Nattestad, Davidsen - Hansen (71. Bartalsstovu) - M. Olsen (77. Petersen), Jönsen, S. Vatnhamar (77. Radosavljevic), Mikkelsen (56. G. Sörensen) - K. Olsen (56. Johannesen).

Další články