Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Zrušení půlmaratonů Oblíbené závody letos nebudou

Oblíbené závody letos nebudou

foto: Petr Pelíšek

01. 10. 2020 - 16:25

Seriál půlmaratonů zakončí tento víkend běh v Liberci. Další závody RunCzech jsou zrušeny vzhledem k opatřením, která budou platit od pondělí. Organizátoři to uvedli na webu populárního seriálu. Týká se to závodů v Olomouci, Karlových Varech a Českých Budějovicích.

„S ohledem na usnesení vlády České republiky ze dne 30. září 2020, které zakazuje hromadné akce konané v počtu vyšším než dvacet osob ve vnějších prostorách, nejsme schopni s ohledem na vysokou účast běžců a organizační, územní a prostorové limity a technické podmínky organizace závodu (včetně závazných pokynů municipálních orgánů) logisticky zajistit dodržení závazně předepsaných preventivních a ochranných nařízení,“ píše se na webu runczech.cz

Ti, kdo už mají zaplacené startovné, o své peníze nepřijdou, můžou je využít pro příští rok. „Registrovaným běžcům na Mattoni 1/2Maraton Olomouc 2020, Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary 2020, Mattoni 1/2Maraton České Budějovice 2020 nabízíme možnost převodu registrace. Účastníci závodů, které jsou letos zrušené, mají možnost převodu registrace do roku 2021 nebo 2022. Tabulka níže shrnuje možnosti dle jednotlivých závodů,“ uvedli organizátoři.

Další články