Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Přípravné utkání Fotbalová reprezentace těsně zvítězila na Kypru

Fotbalová reprezentace těsně zvítězila na Kypru

foto: fotbal.cz

08. 10. 2020 - 15:56

Český národní tým zvítězil v přípravném utkání na půdě Kypru 2:1. O výhru v 800. zápase v historii reprezentačního výběru se postarali Tomáš Holeš a Vladimír Darida. Za domácí se trefil Loizou.

Hned dvě premiéry nabídla úvodní jedenáctka pro přípravný zápas české reprezentace na Kypru. Ve stoperské dvojici totiž nastoupili Tomáš Petrášek a David Hovorka. Prvně zmíněný si připsal první start hned při první nominaci, druhý jmenovaný se dočkal premiéry i přes to, že dříve už bylo nominovaný, ale do zápasů nezasáhl.

Po úvodních deseti minutách, kdy se oba týmy vzájemně poznávaly, se vedení v zápase ujal český výběr. Lukáš Provod poslal levačkou perfektní centr z rohového kopu a nehlídaný Tomáš Holeš hlavou pohodlně poslal míč do sítě. Český tým měl i nadále herní převahu a trpělivě kombinoval. Další slibně rozjeté situace ale zbrzdily buď zablokované či nepřesné centry, nebo si pro míč došel brankář Kyriakidis. I přes totální dominanci v utkání se kyperský tým dočkal vyrovnání. Ve 32. minutě vyběhl na dlouhý míč Tomáš Koubek, ale špatně se dohodl s bránícím Filipem Novákem, míč propadl k domácímu hráči a Loizou poslal míč do odkryté branky. O dvě minuty později hlavičkou přiklepl dlouhý pas Novák na Provoda, který ale hlavou zblízka trefil pouze břevno. Český tým si nakonec vzal těsné vedení zpět krátce před poločasem, kdy byl v pokutovém území faulován Matěj Vydra a kapitán Vladimír Darida následně bez problémů proměnil nařízenou penaltu.

V průběhu druhého poločasu se styl zápasu příliš nezměnil a domácí výběr především poctivě bránil a vyčkával na možnost jít do protiútoku. Český tým musel hodně trpělivě kombinovat a připravovat si střelecké pozice. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého se do nich příliš často nedostávali a spoustu akcí končilo kolem pokutového území. Po hodině hry to přišli na hřiště změnit Matějů, Král a Hložek, kteří nahradili Nováka, Holeše a Vydru. A právě Hložek se dostal ve dvaasedmdesáté minutě do slibné šance, ale z rohu malého vápna branku přestřelil. O chvíli později se po dobrém napadání rozehrávky soupeře dostal ve vápně do slibné pozice Hložek znovu, ale ještě hledal přihrávkou Dočkala, který ovšem na míč nedosáhl a nadějná pozice gólem neskončila.

„Z jasného utkání jsme udělali drama a strachovali jsme se o vítězství. Bylo na nás vidět, že sestava doznala určité změny. V koncovce jsme to buď překombinovali nebo uspěchali. Ze zápasu, který měl být jednoznačný, jsme udělali zbytečné drama," řekl trenér českého týmu Jaroslav Šilhavý.

Kypr – Česká republika 1:2 (1:2)

Branky: 32. Loizou - 13. Holeš, 43. (pen.) Darida. Rozhodčí: Tschudi - Josipovic, Sbrissa (vš. Švýcarsko). Hráno bez diváků.

Kypr: Kyriakidis - Antoniou, Karo (64. Spoljaric), Shelis, Ioannou – Kastanos (46. Katelaris), Gogic (46. Kyriakou), Costi (46. Artymatas) – Zachariou (73. Christofi), Kakoullis (73. Pittas), Loizou.

ČR: Koubek - Kadeřábek, Petrášek, Hovorka, Novák (61. Matějů) – Holeš (62. Král), Barák – Ševčík (70. Masopust), Darida (71. Dočkal), Provod – Vydra (62. Hložek).

Další články