Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

LFA aktualizuje plán Fotbal chystá restart, může se začít trénovat

Fotbal chystá restart, může se začít trénovat

foto: Petr Pelíšek

15. 04. 2020 - 15:00

Jak avizovala již koncem minulého týdne, odešle Ligová fotbalová asociace na všechny kluby tréninkový manuál, který bude odpovídat podmínkám stanoveným v mimořádném opatření Ministerstva zdravotnictví ČR, a to na základě úterního rozhodnutí vlády o umožnění venkovních tréninkových aktivit profesionálních sportovců v menších skupinách počínaje od 20. dubna 2020.

Pro všechny profesionální kluby se tím od příštího pondělí otevírá prostor pro opětovné zahájení společné tréninkové přípravy profesionálních sportovců na venkovních hřištích. Ligová fotbalová asociace současně i nadále deklaruje zájem dohrát stávající soutěžní ročník a bude o tom i nadále jednat s patřičnými státními orgány.

Po zasedání vlády vydává Ministerstvo zdravotnictví mimořádné opatření, které bude povolovat venkovní tréninkové aktivity profesionálních sportovců s profesionální smlouvou s vyloučením veřejnosti v menších skupinách za přesně stanovených podmínek od 20. dubna 2020.

„Rád bych tímto všem poděkoval za vstřícný postoj a podporu našemu záměru umožnit v této složité situaci profesionálním fotbalistům alespoň částečnou přípravu. Je to důležitý krok nejen pro profesionální fotbalisty, ale i všechny kluby, které díky tomu mohou částečně obnovit tréninkovou přípravu a věříme, že to je rovněž první krok k moznosti dohrát stávající sezónu,“ řekl k rozhodnutí Vlády ČR předseda LFA Dušan Svoboda.

Vláda ČR po úterním zasedání současně zveřejnila plán postupného rozvolňování opatření a oznámila předběžný termín povolení sportovních akcí na 8. června 2020. „V tuto chvíli se pro nás nic nemění. Nadále chceme udělat maximum pro to, aby se tato sezóna mohla dohrát na hřišti,“ doplnil Svoboda.

Další články