Zde může být vaše reklama.
Úterý 16.4.
Svátek má Irena
Menu

Nominace na listopad Do reprezentace se vrací Pavelka či Pekhart

Do reprezentace se vrací Pavelka či Pekhart

foto: fotbal.cz

03. 11. 2020 - 12:25

Trenér českého národního týmu Jaroslav Šilhavý oznámil v den svých 59. narozenin nominaci na listopadová utkání. Český výběr se utká v přípravě s Německem, v Lize národů vyzve Izrael a Slovensko. Informoval o tom server fotbal.cz.

V nominaci na tři listopadová utkání jsou čtyři brankáři – Kolář, Nguyen, Pavlenka a Vaclík. Mezi obránci Ondřej Čelůstka, který nedohrál říjnový zápas v Izraeli.

Mezi záložníky se vrací Jakub Jankto, který kvůli zranění vynechal říjnový sraz. Součástí mužstvo je také David Pavelka, který se v poslední den mezinárodního přestupového okna vrátil z turecké Kasimpasy do pražské Sparty.
Trojici Krmenčík, Ondrášek a Vydra doplní pro listopadový sraz Tomáš Pekhart. Jednatřicetiletý útočník působící momentálně v Legii Varšava nastoupil za národní tým naposledy v roce 2013. Tehdy nastoupil v říjnu v rámci kvalifikace MS 2014 na posledních šestnáct minut zápasu a v devadesáté minutě dal gól na konečných 4:1. Celkově nastoupil za národní tým v 19 utkání a dal dvě branky. Svůj první reprezentační gól dal taktéž proti Maltě, o rok dříve při výhře 3:1. Momentálně je ve skvělé formě. V aktuálním ročníku polské nejvyšší soutěže odehrál osm zápasů a dal osm branek a je nejlepším střelcem soutěže. Naposledy se trefil v pondělí 2. listopadu proti Wartě Poznaň při výhře 3:1.

Tým se sejde v Praze v pondělí 9. listopadu. O den později následuje přesun do Německa, kde Darida a spol. odehrají ve středu 11. listopadu přípravné utkání s domácím týmem.

Následná dvě utkání Ligy národů odehrají svěřenci trenéra Šilhavého v Plzni. S Izraelem se hraje v neděli 15. listopadu, se Slovenskem ve středu 18. listopadu. Všechny tři zápasy mají výkop ve 20:45.

Nominace na utkání s Německem, Izraelem a Slovenskem:
Brankáři:
Ondřej Kolář (Slavia Praha)
Filip Nguyen (Liberec)
Jiří Pavlenka (Brémy)
Tomáš Vaclík (FC Sevilla)
Obránci:
Jakub Brabec (Plzeň)
Vladimír Coufal (West Ham)
Ondřej Čelůstka (Sparta Praha)
Tomáš Holeš (Slavia Praha)
David Hovorka (Slavia Praha)
Tomáš Kalas (Bristol)
Aleš Matějů (Brescia)
Filip Novák (Fenerbahce Istanbul)
Záložníci:
Antonín Barák (Hellas Verona)
Vladimír Darida (Hertha Berlín)
Bořek Dočkal (Sparta Praha)
Jakub Jankto (Sampdoria Janov)
Jan Kopic (Plzeň)
Alex Král (Spartak Moskva)
Lukáš Masopust (Slavia Praha)
David Pavelka (Sparta Praha)
Tomáš Souček (West Ham)
Petr Ševčík (Slavia Praha)
Útočníci:
Michael Krmenčík (FC Bruggy)
Zdeněk Ondrášek (Plzeň)
Tomáš Pekhart (Legia Varšava)
Matěj Vydra (Burnley)

Další články