Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Právě v kinech Kinorecenze: Ibiza (Francie, 2019)

Kinorecenze: Ibiza (Francie, 2019)

foto: Premiere cinemas

06. 08. 2019 - 10:38

Francouzi tento druh komedií velice dobře dovedou a filmový prototyp konzervativního fotříka zabere i tentokrát.

Odpočinková komedie má jedinou slabinu, a to tu, že se všechno odehraje strašlivě rychle. Pokud hledáte zápletku, v podstatě tam není, ale smát se budete od začátku až do konce. A jestliže se s komediemi v poslední době trochu roztrhl pytel, vycházejí z toho Francouzi zase nejlíp, tak jako tomu bývalo zvykem před pár desítkami let.

Smysl pro sebeironii totiž mají pouze oni (a třeba od Němců se nedá čekat a od Američanů pouze s patřičnou dávkou národního patosu). Už proto je nám tenhle typ zábavy blízký a zasmějí se doopravdy všichni. Co říká oficiální distributor k obsahu filmu: Philippe a Carole se před nedávnem potkali. Oba jsou rozvedení. Zamilovali se do sebe až po uši a Phillipe udělá cokoliv, aby si na svou stranu získal Caroliny děti, které z něj nejsou zrovna odvařené. Navrhne jejímu synovi, že pokud udělá maturitu, může vybrat letní dovolenou.

A… hurá na Ibizu! Phillipova představa o venkovské rodinné idylce se rychle rozplynula a nastal čas nabrat síly na nejdivočejší jízdu jeho života.K tomu není potřeba nic učeného dodávat, protože nejde o kulisy Ibizy ani o zmíněnou zápletku, jde právě o jemný francouzský humor. Opět je nutno dodat - druhý Louis de Funés už nebude a Dépardieu už to má za sebou. Ale v rámci soudobé produkce se jedná o vysoce nadprůměrný snímek a za návštěvu knina někdy navečer stoprocentně stojí.

Další články