Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Hrozí 1 a 2 roky Řídili pod vlivem drog a alkoholu

Řídili pod vlivem drog a alkoholu

foto: Pixabay

13. 08. 2019 - 16:00

Policisté z obvodního oddělení v Mariánských Lázních sdělili podezření sedmadvacetiletému muži z Náchoda ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

 
Toho se měl dopustit 18. července 2019 v Mariánských Lázních. Řidič měl v nočních hodinách řídit vozidlo značky Volkswagen Golf po ulici Husova, kde byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Policisté muže vyzvali, aby se podrobil orientační zkoušce na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek v těle. Muž souhlasil a jeho test vyšel s pozitivním výsledkem na látku metamfetamin. Další jízdu mu policisté zakázali. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
O několik dní později řešili policisté z obvodního oddělení v Chodově podobný případ. Ti sdělili podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání osmatřicetiletému muži ze Sokolovska.
 
Muž měl řídit osobní motorové vozidlo značky Volkswagen Caddy z obce Rotava směrem do obce Vřesová, kde byl policisty zastaven. Policisté během kontroly řidiče vyzvali, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Muž souhlasil a nadýchal 1,21 a 1,26 promile alkoholu. Následnou kontrolou policejní hlídka dále zjistila, že řídí vozidlo i přesto, že mu byl Okresním soudem v Sokolově vysloven zákaz řízní všech motorových vozidel. Další jízdu mu policisté zakázali. Za uvedené jednání mu hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

Další články