Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Nadýchal přes dvě promile Opilý řidič náklaďáků zboural hospodě zahrádku

Opilý řidič náklaďáků zboural hospodě zahrádku

06. 07. 2019 - 10:24

Dopravní policisté z Karlových Varů sdělili sedmadvacetiletému muži z Chebska podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky.

"Tohoto přečinu se měl obviněný dopustit tím, že dne 4. června 2019 ve večerních hodinách v Karlových Varech řídil nákladní automobil značky Iveco. Za volant usedl, ačkoliv si byl vědom toho, že je ve stavu vylučujícím bezpečně ovládat motorové vozidlo. V ulici Malé náměstí při couvání s vozidlem se plně nevěnoval řízení a levým horním rohem nástavby narazil do dvou kusů slunečníků, které poškodil. Policisté s řidičem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivně. Nejvyšší naměřená hodnota činila 2,27 promile alkoholu v krvi. Následně se na výzvu policistů odmítl podrobit lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu. Dále bylo lustrací zjištěno, že i přes předložení řidičského průkazu není muž držitelem řidičského oprávnění, a to z důvodu, že při předchozím uloženém trestu neodevzdal tento doklad na příslušný úřad. Na místě mu policisté předložený řidičský průkaz zadrželi," uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

V případě prokázání viny může být obviněný muž potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel.

Další články