Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Muž si nechal proplatit zálohy, ale práci neudělal

Muž si nechal proplatit zálohy, ale práci neudělal

foto: Pixabay

12. 01. 2020 - 15:00

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality rozšířili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže o další tři skutky a obvinili ho ze spáchání pokračujícího přečinu Zpronevěry.

Muž se měl po předchozích několika případech opakovaně dopouštět stejné trestné činnosti. Obviněný muž měl podnikat v oboru zednictví a úmyslně se obohatit na svých klientech. Za slíbené provedené zakázky měl předem vybírat zálohy. Ty ve většině případů však nedokončil či vůbec nezačal realizovat.

Například od manželského páru z Chebu si měl vzít zálohu ve výši kolem 17 tisíc korun. Peníze měl použít na nákup materiálu a k provedení domluvených truhlářských prací. Domluvenou zakázku však vůbec nezačal realizovat a se svými zákazníky po vypovězení smlouvy přestal komunikovat. Finanční prostředky jim do současné doby nevrátil.

Obdobně si počínal také v dalších dvou případech. Na domluvené zakázky si měl vzít finanční hotovost jako zálohu na potřebný materiál. Slíbené zakázky i přes veškeré urgence nezačal realizovat a pro své zákazníky se následně stal zcela nekontaktní.

Obviněný muž se tak neoprávněně obohatil celkem o téměř 180 tisíc korun.

Uvedeného jednání se dopustil i přesto, že byl již za stejný trestný čin v minulosti odsouzen Okresním soudem v Karlových Varech. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let za způsobenou větší škodu.

Další články