Zde může být vaše reklama.
Sobota 27.4.
Svátek má Jaroslav
Menu

54. ročník KVIFF Karlovy Vary v těchto dnech žijí filmovým festivalem

Karlovy Vary v těchto dnech žijí filmovým festivalem

03. 07. 2019 - 10:00

Do dnešního dne přijali karlovarští policisté v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech několik oznámení týkající se především rušení nočního klidu ve městě. Jen během víkendu přijali desítku oznámení ohledně krádeží mobilních telefonů nebo peněženek.

Zato však může především nezodpovědnost majitelů, kteří nechali své hodnotné věci odložené bez dozoru např. na stolech v restauracích nebo také třeba ve vozidle taxi služby. V neděli dne 30. června 2019 přijali oznámení o vloupání do vozidla, ze kterého neznámý pachatel odcizil cizinci navigaci a džínové kalhoty, ve kterých měl mobil, peněženku s menší finanční hotovostí a s osobními doklady. V polovině případů se policistům podařilo ztracené věci dohledat a předat zpět majitelům.

Další případ, který policisté během festivalu řešili, se stal v pondělí dne 1. července 2019 v nočních hodinách v centru lázeňského města. Třiatřicetiletá žena se měla dopustit přečinů Výtržnictví a Poškození cizí věci. Na místě veřejnosti přístupném v podnapilém stavu měla poté, co hlídka řešila jejího přítele, úmyslně kopnout do služebního vozidla, přičemž jej poškodila. Způsobila škodu, která byla předběžně odhadnuta na částku kolem 20 tisíc korun. Žena byla převezena na policejní služebnu a poté skončila na Protialkoholní záchytné stanici. Za uvedené jednání jí policisté sdělili podezření ze spáchání uvedených přečinů. V případě prokázání viny jí tak může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

Info z 30. 6. 2019

Zahájení filmového festivalu proběhlo bez větších komplikací.  Návštěvníci filmového festivalu často navštěvují mobilní informační centrum. V centru města, kde mají centrum k dispozici, se na policisty a strážníky lidé obracejí s různými dotazy. Nejvíce se dotazují na cestu ke konkrétním místům, k bankomatům nebo například na různé památky. Každý, kdo se přijde poradit, dostane pro jednodušší zorientování v lázeňské čtvrti mapu. Mobilní informační centrum často využívají také čtyřnozí mazlíčci, kteří se přijdou osvěžit vodou, která je u policejního vozidla stále k dispozici. Několik zodpovědných řidičů se přišlo nechat otestovat, než usednou za volant, jestli ještě nejsou pod vlivem alkoholických nápojů.

Dnešním dnem začíná v Karlových Varech největší kulturní akce v roce, a to Mezinárodní filmový festival. Tento filmový týden si nenechají ujít jako každoročně tisíce návštěvníků ze všech koutů světa. Policisté jsou připraveni a jako vždy bude posílen výkon služby, a to jak uniformovaných policistů, tak i policistů v civilu. Návštěvníci budou v centru lázeňského města potkávat také policisty s dlouhými zbraněmi. „S organizátory festivalu jsme již delší dobu ve spojení a společně připravujeme organizační a bezpečnostní opatření tak, aby si jej mohli návštěvníci v klidu a především v bezpečí prožít,“ uvedl plk. Mgr. Michal Šavrňa, vedoucí Územního odboru Karlovy Vary. Na zahájení i ukončení festivalu bude použita antidronové ochrana.

Již tradičně mohou návštěvníci festivalu využívat Mobilní komunikační a informační centrum, které je k dispozici od soboty 29. 6. 2019 do soboty 6. 7. 2019 od 10 do 19 hodin. Policisté společně s Městskými strážníky zde pomáhají návštěvníkům např. s orientací, kde najít různá místa jako např. bankomat, autobusové nádraží, hotel apod. K tomuto účelu rozdávají i mapy města, které jim pomáhají s orientací ve městě. Minimálně jeden z policistů je vždy jazykově vybaven a s cizinci se domluví německy, anglicky a rusky. Toto mobilní centrum začíná každý den na ulici T. G. Masaryka u Spořitelny, po obědě se přesouvá před hotel Thermal a odpoledne jej můžete zastihnout na Divadelním náměstí poblíž Vřídla. Nezapomínáme ani na řidiče motorových vozidel, kteří mohou přijít a nechat se otestovat, zda nejsou pod vlivem alkoholu. Myslíme také na čtyřnohé návštěvníky. Pro ně máme vždy připravenou čerstvou vodu.

Věříme, že i letos proběhne filmový festival bez větších potíží a že všichni návštěvníci si tento filmový svátek užijí. O průběhu filmového festivalu Vás budeme průběžně informovat v tomto článku.

Další články