Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

"Chci pomáhat lidem," říká nový policista Václav Kettner

"Chci pomáhat lidem," říká nový policista Václav Kettner

27. 05. 2019 - 14:00

To, že se policistou člověk může stát téměř v jakémkoliv věku, potvrzuje Václav Kettner dokonale. Ve 43 letech úspěšně zvládl přijímací řízení a od 1. 5. 2019 posílil řady Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje. A do nové životní etapy vstupuje s velkým odhodláním a tím, že se práce u policie stane jeho životním posláním.

„Bezpochyby se jedná o velmi zodpovědné zaměstnání. Na policejní práci se mi líbí, že mohu pomáhat lidem a být na té správné straně zákona,“ uvedl Václav Kettner, který v současné době absolvuje kurs Základní odborné přípravy v Praze.

Jeho cesta k policii ovšem nebyla vůbec jednoduchá. „Když začnu od začátku, tak od každého uchazeče je vyžadována fyzická a samozřejmě také psychická zdatnost. Vzhledem k mému předchozímu sedavému zaměstnání pro mě nebyly fyzické testy úplně jednoduché. Několik týdnů jsem na ně tedy musel trénovat, ale vyplatilo se,“ uvedl s úsměvem Václav Kettner, kterého v tomto rozhodnutí podporovala i jeho rodina. „Jsem 17 let šťastně ženatý, mám 3 děti a rodina přijala rozhodnutí o tom, že chci jít k policii kladně a vyjádřila mi plnou podporu, což pro mě bylo samozřejmě také velmi důležité,“ dodal.

O tom, že policisté jsou podporováni v dalším rozvoji a mají možnost si například doplnit vzdělání, se už přesvědčil i Václav Kettner. „Mám dokončené Střední odborné učiliště zemědělské v Chebu, ovšem bez maturity. Nyní mám podanou přihlášku na střední školu, kde bych si chtěl maturitu dodělat. Jsem rád, že i v tomto směru jsou policisté podporováni,“ doplnil nový policista, který bude po úspěšném absolvování kurzu Základní odborné přípravy zařazen na Pohotovostní a eskortní oddělení.

Kromě práce u policie se chce Václav Kettner i nadále věnovat svým koníčkům. „Nejvíce času samozřejmě trávím se svou rodinou. Mezi mé další záliby ale patří práce na počítači, internet, zahradničení a celkově odpočinek na zahrádce,“ uvedl Kettner, který nebude prvním policistou v rodině. „Bratr mé manželky už u policie pracuje několik let a musím říct, že je s touto prací maximálně spokojen.“

A s jakým životním mottem vstupuje do řad policie? „Snažím se k ostatním chovat tak, jak bych chtěl, aby se oni chovali ke mně,“ uzavřel s úsměvem rotný Václav Kettner.

Chceš se také stát policistou? Policie České republiky v Karlovarském kraji stále přijímá nové policisty a policistky, kteří mají zájem posílit základní útvary v celém regionu a doplnit počty příslušníků ve výkonu služby.

Další články