Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Chcete v obchodě platit kartou a máte problém? Nejste sami

Chcete v obchodě platit kartou a máte problém? Nejste sami

foto: Lukáš Blokša

20. 12. 2019 - 20:00

Pokud, stejně jako tisíce dalších lidí míříte v posledních dnech do nákupních center a chcete platit kartou, mohli jste se právě v této předvánoční době setkat s problémy. Podle dostupných informací totiž zpracovatelé transakcí přes karty nezvládají předvánoční nápor zákazníků. V některých obchodech se s problémy potýkají s úsměvem, v jednom hypermarketu však u prodavaček působily i paniku.

Máme pro vás dvě situace za všechny, se kterými se v těchto dnech, kdy platby kartou váznou, můžete v obchodech potkat. Minimálně v jednom konkrétním obchodě s bytovým vybavením to berou s nadhledem.

"Pokud vám nevadí, že si s platbou kartou budete muset chvíli počkat, mně to nevadí, já tady být stejně musím," usmívá se na vás při platbě prodavačka. "Už týden střídavě voláme do bank, ale nejspíš se s tím nedá nic moc dělat. V okolních obchodech je to stejné," dodává.

Úplně jiná sitauce panuje v prodejně hypermarketu, kde se dá platit na samoobslužných pokladnách pouze kartou. Prodavačky na tomto místě si stěžují, že terminály nefungují a lidé odcházejí, protože jim sice vyjela účtenka, ale platba jako taková neproběhla.

"Já tady nebudu, to se nedá, vždyť oni všichni odcházejí bez placení, protože ty platby neprobíhají," stěžuje si jedna. Druhá, která na stejném místě byla o pár hodin později, už byla smířlivější a všechny zákazníky hned informovala, že jistota je kartu vložit do terminálu a naťukat PIN, i když kupujete třeba jen jednu polévku do hrnečku.

Snad tento "apokalyptický" stav nepotrvá dlouho.

Další články